Ομαδική ψυχοθεραπεία για άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές

 

Ομαδική ψυχοθεραπεία για άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές

Στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών κι Ενηλίκων στην Καλλιθέα βρίσκεται σε λειτουργία από το 1999 μια θεραπευτική ομάδα που απευθύνεται σε πληθυσμό με μείζονες ψυχικές διαταραχές. Τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα έχουν αντιμετωπίσει την οξεία φάση της νόσου κι έχουν σταθερή ψυχιατρική παρακολούθηση. Βρίσκονται δηλαδή σε μια λειτουργική κατάσταση.

Το πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας αυτής αφορά στη σταθερότητα διεξαγωγής των συνεδριών, την επικοινωνία και την συνεργασία με τους θεράποντες γιατρούς, είναι «ανοιχτού τύπου» και συντονίζεται από δύο θεραπευτές.

clip image002

 

Ο στόχος της θεραπευτικής προσέγγισης συνοψίζεται στην προσπάθεια κατανόησης κι εμπερίεξης του ψυχωσικού άγχους, με βασικό εργαλείο το ψυχοδυναμικό πρίσμα στον τρόπο της ακρόασης του αιτήματος και της διαμοιβής του συναισθηματικού δεσμού. Η πραγματικότητα που δημιουργεί η ομάδα βοηθά να μπουν βαθμηδόν σε λόγο οι δυσκολίες, η ψυχική δυσφορία και η απόγνωση που ενδεχομένως αισθάνονται τα μέλη της, με βασικό γνώμονα την λειτουργική διαχείριση καθώς και την αποδοχή της νόσου. Επιπρόσθετα, η ομαδική συνθήκη αναδεικνύει τη δυνατότητα που έχουν τα μέλη για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, ενισχύει τις κοινωνικές δεξιότητες και θέτει ως άξονα για την ελπιδοφόρα συνέχιση της ζωής την κινητοποίηση και την συνειδητοποίηση, γεγονός που προάγει την απομάκρυνση από τις αναπηροποιητικές εκδοχές της ψυχικής κατάστασης. Εν κατακλείδι, η συμμετοχή στη θεραπευτική ομάδα συντελεί στην αποφυγή των υποτροπών και στη μείωση της οικογενειακής επιβάρυνσης.

Η ομάδα είναι ανοιχτή σε θεραπευτικά αιτήματα, εκφερόμενα από φορείς κι από ιδιώτες. Θεωρούμε σημαντική την επικοινωνία σας μαζί μας, τόσο με γνώμονα την παραπομπή κάποιων ανθρώπων, όσο και με την όποια διευκολυντική εκ μέρους μας συμβολή στη διαμόρφωση κάποιου αιτήματος.    

 

Η ομάδα είναι ανοικτού τέλους και λειτουργεί κάθε Τρίτη, ώρα 19.45-20.45μμ, στο χώρο του Τμήματος Ενηλίκων του Ινστιτούτου, οδός Εσπερίδων 85 στην Καλλιθέα (βλ. χάρτη) και το μηνιαίο κόστος συμμετοχής είναι εκατό ευρώ (100 €). Τα πρώτα διαγνωστικά ραντεβού (ένα ή δύο) των ενδιαφερομένων κλείνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη γραμματεία του Τμήματος Ενηλίκων του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. (τηλ. 210-9591000).

 

Free business joomla templates

wherein the then 34-year-old Jean-Claude Biver announced in the midst of the quartz era that this was a brand dedicated to mechanical watches. The announcement shook attendees at the event, in any case, https://www.replicaswatches.online https://www.replicaswatches.vip this replica Rolex Daytona Diamond is the best watch out for racecar motorists, comes the light on the references of Buzz Aldrin and Neil Armstrong own Omega Speedmasters, https://www.qualitywatch.co skwatches.com but just try several chronographs and really feel and try the pushers. When operating the Lange 1815 Chronograph you will feel the smooth yet firm click.