Ατομική και Ομαδική Θεραπεία για ανθρώπους με οριακή οργάνωση και οριακή διαταραχή προσωπικότητας στο ΙΨΥΠΕ-Π. Σακελλαρόπουλος

 

Ατομική και Ομαδική Θεραπεία για ανθρώπους με οριακή οργάνωση και οριακή διαταραχή προσωπικότητας στο ΙΨΥΠΕ-Π. Σακελλαρόπουλος

 

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων – Π. Σακελλαρόπουλος αφουγκραζόμενο τις ανάγκες για παροχή βοήθειας που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινότητας παρέχει ατομική και ομαδική θεραπεία για ανθρώπους με οριακή οργάνωση και οριακή διαταραχή προσωπικότητας.

Οι άνθρωποι με οριακή οργάνωση ή οριακή διαταραχή συχνά βρίσκουν τους εαυτούς τους να αντιμετωπίζουν κάποια από τα παρακάτω προβλήματα σε διαφορετικό βαθμό σοβαρότητας ο καθένας/η καθεμία.

  • Μεγάλες δυσκολίες στη σύναψη και διατήρηση σχέσεων
  • Έντονο άγχος εγκατάλειψης
  • Οξυμμένη ευαισθησία στην επικριτικότητα των άλλων αλλά και έντονη αυτοεπικριτικότητα
  • Ασαφή αίσθηση ταυτότητας
  • Χρόνια αισθήματα κενού, ανίας και θλίψης
  • Εκρήξεις θυμού, παρορμητικότητα
  • Έντονες και ανεξήγητες μεταβολές στη διάθεση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να γίνουν αφόρητα και να οδηγήσουν κάποιον/κάποια σε αναζήτηση ανακούφισης μέσω της χρήσης ουσιών, του αυτοτραυματισμού ή άλλων συμπεριφορών που τον/την εκθέτουν σε σοβαρό κίνδυνο. Ενδεικτικό είναι το υψηλό ποσοστό των ανθρώπων με οριακή διαταραχή που επιχειρούν τουλάχιστον μία απόπειρα αυτοκτονίας.

 

Kazimir Malevich Suprematism with Eight Red Rectangles 1915


Kazimir Malevich, Suprematism with Eight Red Rectangles_1915

 

Για τους παραπάνω λόγους, η παροχή βοήθειας και η θεραπεία ατόμων με οριακή διαταραχή οφείλει να γίνεται από έμπειρους και εκπαιδευμένους θεραπευτές, σε πλαίσια που μπορούν να ανταποκριθούν στις σύνθετες και σοβαρές ανάγκες αυτών των συνανθρώπων μας.

Η παρέμβαση του ΙΨΥΠΕ-Π. Σακελλαρόπουλος περιλαμβάνει 3 άξονες:

1) Το ΙΨΥΠΕ-Π. Σακελλαρόπουλος παρέχει δύο δυνατότητες σε αυτόν τον άξονα.

  • Ατομική ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία η οποία παρέχεται από έμπειρους ψυχοθεραπευτές που απαρτίζουν κλινική ομάδα εποπτείας με επόπτη τον επιστημονικό υπεύθυνο του Τμήματος Ενηλίκων του Ινστιτούτου, κ. Κώστα Παπακωνσταντίνου.
  • Ομαδική ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία από ζεύγος εξειδικευμένων ομαδικών θεραπευτών.

2) Ψυχιατρική παρακολούθηση. Σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη ψυχιατρικής παρακολούθησης και φαρμακοθεραπείας, ψυχίατροι – ψυχοθεραπευτές του κέντρου, οι οποίοι επίσης συμμετέχουν στην ειδική κλινική ομάδα και συνεργάζονται στενά με τις ομαδικές θεραπεύτριες, αναλαμβάνουν την παροχή της συγκεκριμένης φροντίδας.

3) Συμβουλευτική οικογένειας. Συχνά η παρέμβαση στην οικογένεια αποτελεί κεντρικό κομμάτι της παροχής βοήθειας για τον θεραπευόμενο με οριακή διαταραχή. Η κατανόηση του βιώματος του θεραπευόμενου από τα μέλη της οικογένειας, όπως και η ευκαιρία να θέσουν άμεσα ερωτήματα και να συζητήσουν τις δύσκολες πτυχές των ενδοοικογενειακών σχέσεων, έχει παρατηρηθεί ότι εκτονώνει σημαντικά τις εντάσεις και ότι τελικά δρα σε συνέργεια με την ψυχοθεραπεία. Το Ινστιτούτο αξιοποιεί τη μακρά διεπιστημονική εμπειρία και παράδοση στη συμβουλευτική παρέμβαση σε οικογένειες θεραπευομένων με άλλες μορφές παθολογίας.

Αν κάποιος αναγνωρίζει τον εαυτό του και τις δυσκολίες του/της στα ανωτέρω μπορεί να απευθυνθεί άμεσα στο ΙΨΥΠΕ-Π. Σακελλαρόπουλος για να λάβει την αρμόζουσα και εξατομικευμένη θεραπεία. Η διερευνητική διαδικασία περιλαμβάνει ένα ή δύο διαγνωστικά ραντεβού όπου αξιολογούνται οι ανάγκες του/της αιτούμενου/ης θεραπείας. Με βάση αυτές και λαμβάνοντας υπόψη και την επιθυμία του/της ιδίου/ιδίας του/της θεραπευομένου/ης προτείνεται η πλέον ταιριαστή θεραπευτική παρέμβαση.

Οι πρώτες διερευνητικές-διαγνωστικές συνεδρίες (μία ή δύο) των ενδιαφερομένων, πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη γραμματεία του Τμήματος Ενηλίκων του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. (τηλ. 210-9591000) και κοστίζουν σαράντα ευρώ έκαστη (40 €). Οι συνεδρίες γίνονται στο χώρο του Τμήματος Ενηλίκων του Ινστιτούτου, οδός Εσπερίδων 85 στην Καλλιθέα.

 

 

 

 

Free business joomla templates

wherein the then 34-year-old Jean-Claude Biver announced in the midst of the quartz era that this was a brand dedicated to mechanical watches. The announcement shook attendees at the event, in any case, https://www.replicaswatches.online https://www.replicaswatches.vip this replica Rolex Daytona Diamond is the best watch out for racecar motorists, comes the light on the references of Buzz Aldrin and Neil Armstrong own Omega Speedmasters, https://www.qualitywatch.co skwatches.com but just try several chronographs and really feel and try the pushers. When operating the Lange 1815 Chronograph you will feel the smooth yet firm click.