Ομάδα Εφήβων: Ομάδα Υποστήριξης και Προσωπικής Ανάπτυξης

 

Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων "Π. Σακελλαρόπουλος"

Ομάδα Εφήβων: Ομάδα Υποστήριξης και Προσωπικής Ανάπτυξης Ενημέρωση προς Γονείς, Εκπαιδευτικούς και Ειδικούς Ψυχικής Υγείας
Δρ Ελίνα Κανελλοπούλου

Τι είναι η Ομάδα Εφήβων;

Η ομάδα εφήβων αποτελεί ένα ασφαλές θεραπευτικό πλαίσιο το οποίο δίνει την ευκαιρία στα μέλη του να εκφράσουν ελεύθερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Σκοπός της συμμετοχής στην ομάδα για το κάθε μέλος είναι να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει όσα τον /την  δυσκολεύουν, και να διευρύνει την ικανότητά του να καλλιεργεί ουσιαστικές και δημιουργικές διαπροσωπικές σχέσεις.

Πως εντάσσεται ένας/μία έφηβος/η στην Ομάδα;

Μέλη της ομάδας μπορούν να γίνουν έφηβοι μεταξύ 13 και 16 ετών.Το κριτήριο ένταξης ενός εφήβου στην ομάδα είναι να θεωρούμε πως η συμμετοχή του θα ωφελήσει τον ίδιο καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της  ομάδας. Πραγματοποιούμε 1-3 ατομικές συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους εφήβους με στόχο την ενημέρωση, αξιολόγηση, και προετοιμασία για την ένταξη τους στην ομάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στην ομάδα αποτελεί η επιθυμία του εφήβου να συμμετέχει, και η δέσμευση του στους 3 βασικούς κανόνες της ομάδας: 1)την έγκαιρη και σταθερή παρουσία στις συνεδρίες της ομάδας, 2)την εμπιστοσύνη/εχεμύθεια, και 3)την επικοινωνία με τα άλλα μέλη της ομάδας αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο της ομάδας για όσο διαρκέσει η συμμετοχή τους σε αυτήν.

Πως συμμετέχουν οι γονείς;

Όπως σε κάθε θεραπευτική δράση του ιατροπαιδαγωγικού τμήματος τουΙΨΥΠΕ, οι γονείς του κάθε μέλους της ομάδας είναι απαραίτητοι συνεργάτες. Συμμετέχουν σε τακτικές συναντήσεις συμβουλευτικής γονέων με ψυχολόγο του Ιατροπαιδαγωγικού τμήματος.

Πρακτικές Λεπτομέρειες:

  • Πότε: Πέμπτη 4:30-5:45 (1 ώρα και ένα τέταρτο)
  • Που: ΙΨΥΠΕ Εσπερίδων 85, Καλλιθέα
  • Κόστος: 140 ευρώ το μήνα (από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο)  • 1 OΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΙΨΥΠΕ ΓΙΑΕΦΗΒΟΥΣ-page-001

 

 

Free business joomla templates

wherein the then 34-year-old Jean-Claude Biver announced in the midst of the quartz era that this was a brand dedicated to mechanical watches. The announcement shook attendees at the event, in any case, https://www.replicaswatches.online https://www.replicaswatches.vip this replica Rolex Daytona Diamond is the best watch out for racecar motorists, comes the light on the references of Buzz Aldrin and Neil Armstrong own Omega Speedmasters, https://www.qualitywatch.co skwatches.com but just try several chronographs and really feel and try the pushers. When operating the Lange 1815 Chronograph you will feel the smooth yet firm click.