Ειδοποίηση
  • Lack of access rights - File '/images/LOGO_ΙΨΥΠΕ/ΙΨΥΠΕ.jpg'
  • Lack of access rights - File '/images/LOGO_ΙΨΥΠΕ/ΙΨΥΠΕ.jpg'

Πρόγραμμα ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Under 5

 

 

 

 LOGO ΙΨΥΠΕ 1      ΕΕΨΨΠΕ                            ΕΕΨΨΠΕ  
          Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής
       Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου                                        

       

 

 

 

 

 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ­–

Π. Σακελλαρόπουλος (ΙΨΥΠΕ)

&

Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ε.Ψ.Ψ.Π.Ε.)

 

Πρόγραμμα ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

 

(Βραχεία Ψυχαναλυτική Θεραπευτική Παρέμβαση

σε οικογένειες με παιδιά 0-5 χρονών – Εφαρμογή του μοντέλου

“Under Five’s Counselling Service” της Κλινικής Tavistock του Λονδίνου)

 

Στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων Π. Σακελλαρόπουλος (ΙΨΥΠΕ) θα λειτουργήσει από τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2021 εξειδικευμένο Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ε.Ψ.Ψ.Π.Ε.).

Η συγκεκριμένη Βραχεία Ψυχαναλυτική Θεραπευτική Παρέμβαση αποτελεί εφαρμογή του μοντέλου “Under Five’s Counselling Service” της Κλινικής Tavistock του Λονδίνου με τις απαιτούμενες τροποποιήσεις και προσαρμογές στις ελληνικές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές συνθήκες.

Στο Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης μπορούν να απευθυνθούν οικογένειες με παιδιά ηλικίας 0-5 χρόνων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως:

 

 -   Γοερό κλάμα χωρίς εμφανή λόγο

-  Δυσκολίες διατροφής, κατάποσης, πρόσληψης βάρους                          

-  Δυσκολίες στον ύπνο

-  Δυσκολίες απέκκρισης
-  Έντονη ανησυχία ή ανυπομονησία

-  Εκρήξεις θυμού ή άπνοια

-  Απομόνωση, έλλειψη ενδιαφέροντος

-  Αδυναμία αποχωρισμού

-  Επιθετικότητα στις σχέσεις με του άλλους

     
                                         shutterstock 173069681-min                             
 

  • Η παρέμβαση έχει βραχεία διάρκεια (5 ωριαίες εβδομαδιαίες ή δεκαπενθήμερες συνεδρίες) και πραγματοποιείται από δύο θεραπευτές με την ταυτόχρονη παρουσία όλων των μελών της οικογένειας.
  • Αναλόγως των ιδιαιτεροτήτων κάθε περίπτωσης εξετάζεται η δυνατότητα επέκτασης της θεραπευτικής παρέμβασης με επιπλέον 1-5 συνεδρίες.
  • Ο στόχος του προγράμματος είναι να ανακτήσουν οι γονείς την ικανότητα τους να σκεφτούν για το παιδί τους, να αναγνωρίσουν τις δυσλειτουργίες, να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες και να ανακαλύψουν τρόπους να τα βγάζουν πέρα, ώστε να μπορέσουν να μοιραστούν την αμοιβαία χαρά της ανάπτυξης.
  • Διερευνώντας από κοινού θεραπευτές-γονείς τη συμπεριφορά του παιδιού και την καθημερινότητα των γονιών με τα παιδιά τους, ενδυναμώνεται ο ρόλος τους στη φροντίδα της ψυχοσωματικής υγείας των παιδιών τους και ανοίγει ο δρόμος για την αντιμετώπιση δυσκολιών προτού αυτές γίνουν μόνιμες.

 

-----------------------------------------------

Το Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης (δείτε το φυλλάδιο εδώ) θα λειτουργήσει στον χώρο του Ινστιτούτου, οδός Εσπερίδων 85 & Μενελάου στην Καλλιθέα (βλ. χάρτη) και τα πρώτα διαγνωστικά ραντεβού των ενδιαφερομένων θα πραγματοποιούνται στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, το οποίο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 14.00 ως τις 21.00, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη γραμματεία (τηλ. 210-9595314).

                                                                               shutterstock 178263170-min-min
        
                                                                  

 

Επιστημονική Υπεύθυνη Τμήματος Παιδιών & Εφήβων Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.:

Ευαγγελία Αργυρίου (Παιδοψυχίατρος)

 

Επιστημονική Υπεύθυνη/Επόπτρια του Προγράμματος Πρώιμης Παρέμβασης: Έφη Λάγιου Λιγνού MPsychPsych, πρόεδρος της ΕΕΨΨΠΕ

Υπεύθυνη Υλοποίησης/Συντονισμού του Προγράμματος Πρώιμης Παρέμβασης: Αντωνία Φυρίγου (Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων, Μέλος της ΕΕΨΨΠΕ)

 

 

 

ΙΨΥΠΕ

 

 

 

Free business joomla templates

wherein the then 34-year-old Jean-Claude Biver announced in the midst of the quartz era that this was a brand dedicated to mechanical watches. The announcement shook attendees at the event, in any case, https://www.replicaswatches.online https://www.replicaswatches.vip this replica Rolex Daytona Diamond is the best watch out for racecar motorists, comes the light on the references of Buzz Aldrin and Neil Armstrong own Omega Speedmasters, https://www.qualitywatch.co skwatches.com but just try several chronographs and really feel and try the pushers. When operating the Lange 1815 Chronograph you will feel the smooth yet firm click.