ΑρχικήΨηφιακή ΒιβλιοθήκηΕκδόσεις

Ψυχισμός, σώμα, βία Μια ψυχοδυναμική προσέγγιση

 Ψυχισμός, σώμα, βία

Μια ψυχοδυναμική προσέγγιση

 Σελ.:288Σχήμα:17 x24

ISBN: 978-960-499-297-3Τιμή:18,90 €

 Επιστ. Επιμέλεια: Δ. Αναστασόπουλος, Δ. Οικονομίδης,

Κώστας Παπακωνσταντίνου, Νίκος Τάκης

1η έκδοση: Δεκέμβριος 2019

Η έκδοση είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας των εκδόσεων ΤΟΠΟΣ

με το Ινστιτούτο Ψυχικής Παιδιών και Ενηλίκων Π. Σακελλαρόπουλος

καιτο Deree-The American College of Greece

Η κατανόηση και διερεύνηση του ρόλου των ενστίκτων και ενορμήσεων στην ψυχική ζωή του ανθρώπου αποτέλεσε έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της ψυχανάλυσης. Μελετήθηκαν τόσο ως ξεχωριστές οντότητες όσο και ο τρόπος και ο βαθμός της συγχώνευσής τους για την εξισορρόπηση του ψυχισμού. Χωρίς ποτέ να παραμεριστεί η θέση του σώματος στην ανάπτυξη των ψυχικών μηχανισμών και ο ρόλος του σωματικού παράγοντα στη σχέση νου-σώματος (όπως και στην ψυχοσωματική έκφραση εσωτερικών συγκρούσεων διαμέσου του σώματος ή της σωματοψυχικής σημασίας του πάσχοντος σώματος), το σώμα παρέμενε για πολλά χρόνια ένας ξεχωριστός πόλος στην ψυχική ζωή.

            Σε αυτό το βιβλίο, εκλεκτοί συγγραφείς του ψυχαναλυτικού λόγου καταθέτουν τις σύγχρονες προσεγγίσεις σε καθέναν από αυτούς τους σημαντικούς τομείς. Ακόμα και όταν οι θεωρητικές σχολές διαφέρουν, μέσα από έναν λόγο με στέρεη τοποθέτηση θεωρητικής γνώσης και κλινικής εμπειρίας, αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη γόνιμων συνθέσεων που προωθούν τη σκέψη και όχι την αντιπαράθεση.

Η βία συμμετέχει εκπροσωπώντας τη διερεύνηση της ακραίας αρνητικής έκφρασης της επιθετικότητας και την ανάλυση των διάφορων μορφών και ρόλων που αυτή παίρνει, συμμετέχοντας θετικά στην ψυχική λειτουργία, ή ενίοτε και αρνητικά, μέσα από ψυχοπαθολογικές εκφράσεις.

            Αυτό το βιβλίο δεν είναι ένα εγχειρίδιο ψυχανάλυσης και ασφαλώς δεν επιχειρεί μια εξαντλητική ανάπτυξη των θεμάτων που αναπτύσσονται. Αποτελεί μια συλλογή δοκιμίων έγκριτης σκέψης, που απευθύνεται τόσο στον έμπειρο ψυχοδυναμικό θεραπευτή όσο και στον ανήσυχο θεραπευτή ψυχικής υγείας, καθώς και στον διερευνητικό σπουδαστή που τον ενδιαφέρει η ψυχαναλυτική προσέγγιση.

Επιπλέον στοιχεία για το βιβλίο: περιεχόμενα& πρόλογο

θα βρείτε στο toposbooks.gr

 

Οδηγός για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας

Το Πρόγραμμα «Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία» που υλοποιεί η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨΥ & ΨΥ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.) και την υποστήριξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) παρουσιάζουν έναν εύχρηστο οδηγό για τα δικαιώματα των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας. 

Μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό από εδώ και σε αγγλική εκδοχή (english version) εδώ

 

You can downlowd the Guide to Rights in Mental Health (english version) by clicking here

 

 

Εκδόσεις

Ekdoseis
 
Οι συνεργάτες του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων έχουν πλούσιο συγγραφικό έργο σε επιστημονικές εκδόσεις του χώρου της ψυχικής υγείας (και όχι μόνο). Ενδεικτικά παραθέτουμε τους συλλογικούς τόμους που έχει επιμεληθεί ο Καθηγητής Π. Σακελλαρόπουλος και έχουν εκδοθεί από τις Εκδόσεις Παπαζήση :

1. «Επικινδυνότητα και Κοινωνική Ψυχιατρική. Κείμενα από 2 Συμπόσια για την Ψυχιατρική, την Επικινδυνότητα  και τη Δικαιοσύνη» (1990) Εκδόσεις Παπαζήση.
2. «Ψυχιατρική και Δίκαιο», Μ. Λειβαδίτης (1994) Εκδόσεις Παπαζήση.
3.Lemperiere T. et Coll., «Εγχειρίδιο Ψυχιατρικής Ενηλίκων – Στοιχεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και εφαρμογές της στην Ελλάδα», Α΄ και Β΄ Τόμος (1995) Συνέκδοση Π. Σακελλαρόπουλος και Συνεργάτες, Εκδόσεις Παπαζήση.
4. «Σχέσεις Μητέρας – Παιδιού τον Πρώτο Χρόνο της Ζωής» (2001) Π. Σακελλαρόπουλος Εκδόσεις Παπαζήση.
5. «Πολιτισμός και Ψυχιατρική» (2003) Μ. Λειβαδίτης Εκδόσεις Παπαζήση.
6. «Αποασυλοποίηση και η Σχέση της με την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη», Π. Σακελλαρόπουλος και Συνεργάτες  (2003) Εκδόσεις Παπαζήση.
7. «Ψυχοσωματική Ιατρική: Ψυχοπαθολογία και Κλινικό Έργο – Διασυνδετική Ψυχιατρική – Ψυχοογκολογία» Επιμ. Π. Σακελλαρόπουλος (2006) Εκδόσεις Παπαζήση.
8. «Κινητή Ψυχιατρική Μονάδα Νομού Φωκίδας: Πρόληψη, Έγκαιρη Παρέμβαση και Περίθαλψη στην Κοινότητα» (2008) Αθηνά Φραγκούλη – Σακελλαροπούλου, Εκδόσεις Παπαζήση.
9. «Η Συμβολή της Ψυχανάλυσης στην Ελληνική Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση» (2009) Επιμ. έκδοσης Ε. Ζέικου, Ν. Κοντοστεργίου, Ε. Κοράλλη, Γ. Χατζησταυράκης, Εκδόσεις Παπαζήση.
10. «Γυναικείες Μορφές στο Μύθο» (2008) Επιμ. Α. Βασιλιάς – Ν. Παναγιωτοπούλου, Εκδόσεις Παπαζηση.
11. «Θεμέλιο της Ψυχιατρικής ο Συναισθηματικός Δεσμός Θεραπευτή και Θεραπευόμενου» (2010), Π. Σακελλαρόπουλος και Συνεργάτες, Εκδόσεις Παπαζήση.

Free business joomla templates

wherein the then 34-year-old Jean-Claude Biver announced in the midst of the quartz era that this was a brand dedicated to mechanical watches. The announcement shook attendees at the event, in any case, https://www.replicaswatches.online https://www.replicaswatches.vip this replica Rolex Daytona Diamond is the best watch out for racecar motorists, comes the light on the references of Buzz Aldrin and Neil Armstrong own Omega Speedmasters, https://www.qualitywatch.co skwatches.com but just try several chronographs and really feel and try the pushers. When operating the Lange 1815 Chronograph you will feel the smooth yet firm click.