ΑρχικήΕκπαίδευσηΣεμινάριαΕκπαιδευτικό Σεμινάριο στις Προβολικές Δοκιμασίες Β’ κύκλος (Rorschach, TAT) Εποπτεία Εφαρμογής Κλινικών Πρωτοκόλλων 2020 - 2021
Ειδοποίηση
  • Lack of access rights - File '/images/LOGO_ΙΨΥΠΕ/ΙΨΥΠΕ.jpg'
  • Lack of access rights - File '/images/LOGO_ΙΨΥΠΕ/ΙΨΥΠΕ.jpg'
  • Lack of access rights - File '/images/LOGO_ΙΨΥΠΕ/ΙΨΥΠΕ.jpg'
  • Lack of access rights - File '/images/LOGO_ΙΨΥΠΕ/ΙΨΥΠΕ.jpg'
  • Lack of access rights - File '/images/LOGO_ΙΨΥΠΕ/ΙΨΥΠΕ.jpg'

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στις Προβολικές Δοκιμασίες Β’ κύκλος (Rorschach, TAT) Εποπτεία Εφαρμογής Κλινικών Πρωτοκόλλων 2020 - 2021

 

LOGO ΙΨΥΠΕ 1

 

 

Κύκλος Σεμιναρίων Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. – Π. Σακελλαρόπουλος 2020-21

 

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στις Προβολικές Δοκιμασίες Β’ κύκλος

(Rorschach, TAT)

Εποπτεία Εφαρμογής Κλινικών Πρωτοκόλλων

 

Στόχος του Δεύτερου Κύκλου εκπαίδευσης στις Προβολικές Δοκιμασίες είναι η εμβάθυνση και η θεωρητική και κλινική «ενδυνάμωση» των ήδη εκπαιδευμένων ψυχολόγων απέναντι στον ιδιαιτέρως απαιτητικό στόχο της ερμηνείας των προβολικών δοκιμασιών. Η μοναδικότητα των απαντήσεων κάθε υποκειμένου αναδεικνύει την ανάγκη ενός Δεύτερου εποπτικού Κύκλου, ο οποίος θα υποστηρίξει την πολύπλοκη διαδικασία της ερμηνείας και θεωρητικής επένδυσης της κλινικής διάγνωσης που προκύπτει μέσα από την σύνταξη της έκθεσης των προβολικών δοκιμασιών.

 

«Ανατομία» δίωρης εποπτείας :

Α) Την πρώτη ώρα θα υπάρχει εναλλακτικά είτε αναλυτική παρουσίαση ενός πρωτοκόλλου και η επεξήγηση των επιμέρους κρίσιμων λεπτομερειών του είτε θεωρητική εισήγηση προσκεκλημένου ομιλητή σε θέμα σχετικό με το υπό εξέταση πρωτόκολλο (οι θεωρητικές εισηγήσεις από ψυχαναλυτές-τριες εγνωσμένου κύρους στην επιστημονική κοινότητα θα γίνουν 3-4 φορές κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου).

Β) Η δεύτερη ώρα αφιερώνεται στην εποπτεία ενός πρωτοκόλλου (το οποίο θα προέρχεται είτε από τους εποπτευόμενους είτε από την εισηγήτρια).

Σε ποιους απευθύνεται;

Ο Δεύτερος Κύκλος εκπαίδευσης στις Προβολικές Δοκιμασίες απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΜΌΝΟ στους/στις συμμετέχοντες/ουσες του πρώτου κύκλου του σεμιναρίου. Αυτός ο περιορισμός είναι αναγκαίος λόγω των διαφορετικών θεωρητικών και ερμηνευτικών προσεγγίσεων των προβολικών δοκιμασιών σε σχέση με αυτή της Σχολής του Παρισιού.

 

Διάρκεια – Αριθμός Εισηγήσεων

Ο Δεύτερος Κύκλος εκπαίδευσης στις Προβολικές Δοκιμασίες θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2021. Αναπτύσσεται σε 8 δίωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο.

Αριθμός συμμετεχόντων

4-8 άτομα

Ημέρα, ώρα και τόπος διεξαγωγής

Τετάρτη 20.00-22.00 / Νοέμβριος 2020 - Μάρτιος 2021

ΙΨΥΠΕ – Π. Σακελλαρόπουλος (Εσπερίδων 85 - Καλλιθέα, Αθήνα)

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής για τον Δεύτερο –εποπτικό- Κύκλο εκπαίδευσης στις Προβολικές Δοκιμασίες ορίζεται στα 200€ και καταβάλλεται σε 2 δόσεις (100,00 ευρώ με την Εγγραφή και εξόφληση έως 03 Φεβρουαριου 2021).

Στη λήξη του εποπτικού κύκλου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, με προϋπόθεση την τακτική παρακολούθηση (επιτρέπεται μία απουσία).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσες/όσοι από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες του πρώτου κύκλου ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον τον Δεύτερο –εποπτικό- Κύκλο εκπαίδευσης στις Προβολικές Δοκιμασίες καλούνται να αποστείλουν το συντομότερο, και πάντως πριν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, e-mail επιβεβαίωσης της συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , με την ένδειξη στο Θέμα: «Συμμετοχή σε Β’ ΚΥΚΛΟ εκπαίδευσης στις Προβολικές Δοκιμασίες 2020-21».

 

 

Επιστημονική Διεύθυνση Σεμιναρίου – Εισηγητές-τριες

Επιστημονικός Υπεύθυνος του Σεμιναριακού κύκλου είναι ο Ψυχίατρος – Παιδοψυχίατρος Δημήτρης Αναστασόπουλος (Εποπτεύων και διδάσκων της Ε.Ε.Ψ.Ψ.Π.Ε. και της Ε.Ε.Ψ.Ψ., Υπεύθυνος Επιτροπής Εκπαίδευσης της Ε.Ε.Ψ.Ψ.Π.Ε., Μέλος Δ.Σ. και Επόπτης Τμήματος Παιδιών και Εφήβων Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.) σε συνεργασία με την Κλινική Ψυχολόγο και βασική Εισηγήτρια των Σεμιναρίων Ελίνα Καρδαρά (Πιστοποιημένη στη χορήγηση των προβολικών δοκιμασιών της Σχολής του Παρισιού, Μέλος της Εταιρίας Rorschach και Προβολικών Μεθόδων της Γαλλικής Γλώσσας, Συνεργάτης του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.– Π. Σακελλαρόπουλος).

Πέρα των ανωτέρω, σε επιλεγμένα μαθήματα του κύκλου «Εισαγωγή στις βασικές αρχές ψυχαναλυτικής ψυχοπαθολογίας» εισηγητές-τριες θα είναι ψυχαναλυτές-τριες εγνωσμένου κύρους στην επιστημονική κοινότητα.

 

ΙΨΥΠΕ

 

Σεμινάρια

Free business joomla templates

wherein the then 34-year-old Jean-Claude Biver announced in the midst of the quartz era that this was a brand dedicated to mechanical watches. The announcement shook attendees at the event, in any case, https://www.replicaswatches.online https://www.replicaswatches.vip this replica Rolex Daytona Diamond is the best watch out for racecar motorists, comes the light on the references of Buzz Aldrin and Neil Armstrong own Omega Speedmasters, https://www.qualitywatch.co skwatches.com but just try several chronographs and really feel and try the pushers. When operating the Lange 1815 Chronograph you will feel the smooth yet firm click.