ΑρχικήΕκπαίδευσηΣεμινάριαΕκπαιδευτικό Σεμινάριο στις Προβολικές Δοκιμασίες Β΄κύκλος (Rorschach, TAT) Εποπτεία Εφαρμογής Κλινικών Πρωτοκόλλων 2021 - 2022

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στις Προβολικές Δοκιμασίες Β΄κύκλος (Rorschach, TAT) Εποπτεία Εφαρμογής Κλινικών Πρωτοκόλλων 2021 - 2022

 

LOGO ΙΨΥΠΕ 1
Κύκλος Σεμιναρίων Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. – Π. Σακελλαρόπουλος 2021-22

 

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στις Προβολικές Δοκιμασίες

(Rorschach, TAT)

Εποπτεία Εφαρμογής Κλινικών Πρωτοκόλλων (Β’ κύκλος)

 

 

Στόχος του Δεύτερου Κύκλου εκπαίδευσης στις Προβολικές Δοκιμασίες είναι η εμβάθυνση και η απόκτηση θεωρητικής και κλινικής εμπειρίας των ήδη εκπαιδευμένων ψυχολόγων για την ιδιαιτέρως απαιτητική διεργασία της μέτρησης και ερμηνείας των προβολικών δοκιμασιών. Η μοναδικότητα των απαντήσεων κάθε υποκειμένου ανέδειξε την ανάγκη ενός Δεύτερου εποπτικού Κύκλου, ο οποίος υποστηρίζει την πολύπλοκη διαδικασία ερμηνείας και θεωρητικής επένδυσης της κλινικής διάγνωσης καθώς και της σύνταξης της έκθεσης των προβολικών δοκιμασιών. Στον Εποπτικό Κύκλο το περιεχόμενο και η εστίαση διαφοροποιούνται ανά έτος, ώστε να έχουν οι εκπαιδευμένοι ψυχολόγοι τη δυνατότητα να επανέρχονται για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

«Ανατομία» Δεύτερου –Εποπτικού– Κύκλου Σεμιναρίου στις Προβολικές Δοκιμασίες:

Α) 4 συναντήσεις, εκ των συνολικά 8, αφιερώνονται στη θεωρητική επένδυση των πρωτοκόλλων

από ψυχαναλυτές-τριες εγνωσμένου κύρους στην ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Β) 4 συναντήσεις, εκ των συνολικά 8, αφιερώνονται στην εποπτεία –ενός ανά ώρα– πρωτοκόλλων, τα οποία προέρχονται από τους/τις εποπτευόμενους/ες του Σεμιναρίου (αναλυτική παρουσίαση του πρωτοκόλλου και επεξήγηση των επιμέρους κρίσιμων λεπτομερειών).

Σε ποιους απευθύνεται;

Ο Δεύτερος Κύκλος εκπαίδευσης στις Προβολικές Δοκιμασίες απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στους/στις συμμετέχοντες/ουσες του πρώτου κύκλου του σεμιναρίου. Αυτός ο περιορισμός είναι αναγκαίος λόγω των διαφορετικών θεωρητικών και ερμηνευτικών προσεγγίσεων των προβολικών δοκιμασιών σε σχέση με αυτή της Σχολής του Παρισιού.

 

Διάρκεια – Αριθμός Εισηγήσεων

Ο Δεύτερος Κύκλος εκπαίδευσης στις Προβολικές Δοκιμασίες θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2021 και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2022. Αναπτύσσεται σε 8 δίωρες συναντήσεις (περίπου μία ανά δεκαπενθήμερο).

Αριθμός συμμετεχόντων

5-10

Ημέρα, ώρα και τόπος διεξαγωγής

Τετάρτη 20.00-22.00 / Νοέμβριος 2021 – Απρίλιος 2022

ΙΨΥΠΕ – Π. Σακελλαρόπουλος (Εσπερίδων 85 - Καλλιθέα, Αθήνα)

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής για τον Δεύτερο –εποπτικό- Κύκλο εκπαίδευσης στις Προβολικές Δοκιμασίες ορίζεται στα 200€ και καταβάλλεται σε 2 δόσεις (100,00 ευρώ με την Εγγραφή και εξόφληση έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2022).

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Στη λήξη του εποπτικού κύκλου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, με προϋπόθεση την τακτική παρακολούθηση (επιτρέπεται μία απουσία).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσες/όσοι από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες του πρώτου κύκλου ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον τον Δεύτερο –εποπτικό- Κύκλο εκπαίδευσης στις Προβολικές Δοκιμασίες καλούνται να αποστείλουν το συντομότερο, και πάντως πριν την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, e-mail επιβεβαίωσης της συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , με την ένδειξη στο Θέμα: «Συμμετοχή σε Β’ ΚΥΚΛΟ εκπαίδευσης στις Προβολικές Δοκιμασίες 2021-22».

 

 

Επιστημονική Διεύθυνση Σεμιναρίου – Εισηγητές-τριες

Επιστημονικός Υπεύθυνος του Σεμιναριακού κύκλου είναι ο Ψυχίατρος – Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής Δημήτρης Αναστασόπουλος (Εποπτεύων και διδάσκων της Ε.Ε.Ψ.Ψ.Π.Ε. και της Ε.Ε.Ψ.Ψ., Υπεύθυνος Επιτροπής Εκπαίδευσης της Ε.Ε.Ψ.Ψ.Π.Ε., Μέλος Δ.Σ. και Επόπτης Τμήματος Παιδιών και Εφήβων Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.–Π. Σακελλαρόπουλος) σε συνεργασία με την Κλινική Ψυχολόγο και βασική Εισηγήτρια των Σεμιναρίων Δρ. Ελίνα Καρδαρά (Πιστοποιημένη στη χορήγηση των προβολικών δοκιμασιών της Σχολής του Παρισιού, Μέλος της Εταιρίας Rorschach και Προβολικών Μεθόδων της Γαλλικής Γλώσσας, Συνεργάτης του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.–Π. Σακελλαρόπουλος).

Πέρα των ανωτέρω, σε επιλεγμένα μαθήματα του κύκλου «Εισαγωγή στις βασικές αρχές ψυχαναλυτικής ψυχοπαθολογίας» εισηγητές-τριες θα είναι ψυχαναλυτές-τριες εγνωσμένου κύρους στην επιστημονική κοινότητα.

ΙΨΥΠΕ

 

 

Σεμινάρια

Free business joomla templates