ΑρχικήΤο ΙνστιτούτοΒιογραφικά Μελών Δ.Σ. & Υπευθύνων Τμημάτων

Βιογραφικά Δ.Σ. & Υπευθύνων Τμημάτων

 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αθηνά Φραγκούλη – Σακελλαροπούλου(Πρόεδρος Δ.Σ.)

Η Αθηνά Φραγκούλη είναι Διδάκτωρ Λογοπεδικός-Λογοθεραπεύτρια (PhD). Είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.). Συμμετείχε σε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στην Κοινωνική Ψυχιατρική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι τακτικό μέλος του Royal College of Speech and Language Therapists, ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών. Διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Confederation of European Firms, Employment Initiatives & Cooperatives for Psychically Disabled (CEFEC) και της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής για την Ίδρυση της Ομοσπονδίας Κοι.Σ.Π.Ε. (Πο.Κοι.Σ.Π.Ε.). Έχει εργαστεί στην Εταιρία Προστασίας Σπαστικών, στον Σύλλογο Γονέων Σπαστικών Παιδιών «Ο Καλός Σαμαρείτης», στα Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής Αθηνών και Πειραιά και, στις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και στις Κινητές Μονάδες Ψυχικής  Υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Συνεχίζει και προσφέρει εκπαίδευση – εποπτεία – mentoring– coaching σε εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, έρευνες και μελέτες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Συμμετέχει σε διαλέξεις, συνέδρια, σεμινάρια γύρω από την ευαισθητοποίηση της κοινότητας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, πρόληψη – θεραπεία και αποκατάσταση ατόμων με πρόβλημα στο λόγο, φωνή και ομιλία παιδιών – εφήβων – ενηλίκων και, τα τελευταία χρόνια, στην εργασιακή αποκατάσταση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

 

Δημήτρης Ταταρίδης (Γ. Γραμματέας Δ.Σ.)

Aπόφοιτος του Τομέα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1993), του Center for Cognitive Science Πανεπιστημίου Εδιμβούργου (1995, MSc) και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση (1999).

Κύρια αντικείμενα: Σχεδιασμός και εφαρμογή συστημάτων οργάνωσης, λειτουργίας και διασφάλισης ποιότητας  οργανισμών με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας όπως Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας, Κέντρων Ημέρας, Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, σχεδιασμός διαδικασιών οργάνωσης & υλοποίησης  έργων που αφορούν στην εκπαίδευση, συνεχιζόμενη κατάρτιση και ανάπτυξη προσωπικού. 

Φορείς Εργασίας / Συνεργασίας :1) Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας 1996 ως σήμερα, 2) Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων 1997-2010

Επιστημονικός Συνεργάτης-Εκπαιδευτής θεωρητικής και Πρακτικής Κατάρτισης Προσωπικού: 1) Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, 2)  Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής, 3) Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου 2002-2006, 4) Κέντρο Ημέρας για άτομα με αναπηρία του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης 2009 -2013.

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου των 1) Κέντρου Πρόληψης και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης για τις Εξαρτήσεις «Ελπίδα», της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, 2012- ως σήμερα, 2) Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων, 2010- ως σήμερα, 3) Ευρωπαϊκού Οργανισμού Mental Health Europe με έδρα στις Βρυξέλλες, 2004-2014, Μέλος Επιτροπής Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Mental Health Europe με έδρα στις Βρυξέλλες, 2014-2018.

 

Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος (Επίτιμος Πρόεδρος)

Γεννήθηκε το 1925. Σπούδασε νομικά και οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και αναγορεύθηκε διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Παρισίων (1955) (βραβείο Νομικής Σχολής Παρισίων) και Αθηνών (1963). Το 1969 εξελέγη υφηγητής (αλλά διορίσθηκε το 1973, λόγω αντίστασης προς το δικτατορικό καθεστώς), το 1974 έκτακτος και το 1978 τακτικός καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δίδαξε έως το 1993, οπότε και αποχώρησε ως ομότιμος. Το 2005 ανακηρύχθηκε έκτακτος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών (Πρόεδρος, 2014). Διετέλεσε πρόεδρος της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Είναι επίτιμος πρόεδρος του Ιδρύματος Διοικητικού Δικαίου Μιχαήλ Στασινόπουλος και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικητικής Επιστήμης. Άσκησε τη δικηγορία επί 60 χρόνια, ιδίως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έχει τιμηθεί με τα μετάλλια Εξαιρέτων Πράξεων και Εθνικής Αντίστασης. Είναι επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Aix-MarseilleIII, ParisΙI, Louvain, LilleII, και Temple(Φιλαδέλφεια ΗΠΑ), επίτιμος εταίρος του University College London και επίτιμος καθηγητής του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Aix-MarseilleIII, ParisI, UniversityCollegeLondonκαι Temple. Έχει μετάσχει σε μεγάλο αριθμό διεθνών συνεδρίων με γραπτές ανακοινώσεις. Κύρια αυτοτελή έργα: La distinction des institutions publiques et des institutions privées en droit français (Παρίσι 1959), Η δημοσία επιχείρησις (Αθήναι 1963), Ζητήματα κανονιστικής αρμοδιότητας(Αθήνα 1968), Εγχειρίδιο Διοικητικού Δικαίου (15ηέκδ., Αθήνα, τόμος 1, 2015, τόμος 2, 2017), το οποίο έχει μεταφραστεί στα γαλλικά (Droit administratif hellénique. Athènes-Bruxelles 2eéd. 2003) και στα αγγλικά (Greek Administrative Law, Athens-Brussels2003), Bασικoί Θεσμοί Δημοσιοϋπαλληλικού Δικαίου (Aθήνα 1984), ΤΕλληνικό Δημόσιο Δίκαιο(9η έκδ. Aθήνα 2018).

 

Δημήτρης Οικονομίδης (Ταμίας Δ.Σ.)

Ο Δημήτρης Οικονομίδης είναι ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στη Γαλλία (Παρίσι)  σε δημόσια νοσοκομεία (1994-1999) και  ως ελεύθερος επαγγελματίας (1999-2003). Μεταφράσεις: «Ο ιδεοψυχαναγκαστικός και η επιθυμία του» - Σερζ Λεκλαίρ (Τετράδια  Ψυχιατρικής Νο89 - 2005), «Οιδίπους είσαι και φαίνεσαι» - Μαρσέλ Ρυφό (ΤΟΠΟΣ – 2012 ), «Το Ψυγείο» - Κοπί (Άπαρσις 2011). Έχει παίξει στο θέατρο και τον κινηματογράφο και έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές. 

 

Έφη Λάγιου - Λιγνού (Μέλος Δ.Σ.)

Έφη Λάγιου-Λιγνού, BSc, DipSW, ACSW,  M Psych Psych. Διδάσκουσα ψυχοθεραπεύτρια παιδιών, εφήβων, γονέων-βρεφών/νηπίων, επόπτρια κλινικού έργου και επιστημονικός συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Αθηνών,  Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιών & Εφήβων, μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Παιδοψυχοθεραπευτών (ACP) και της Εταιρείας Ψυχοθεραπευτών Tavistock. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας του Παιδιών & Εφήβων και  διετέλεσε (επί δυο δεκαετίες) εκπρόσωπος της στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (EFPP Child Section). Εργάστηκε επί 14 χρόνια στην Κλινική Tavistock του Λονδίνου, όπου και εκπαιδεύτηκε στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων (άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος π/ψυχοθεραπευτή) και έλαβε τίτλο Master of Psychoanalytic Psychotherapy (East London University). Έχει πολύχρονο διδακτικό,  εποπτικό, ερευνητικό και οργανωτικό έργο εντός και εκτός της Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής και υπήρξε εντεταλμένη διδάσκουσα σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρικής Σχολής, Ψυχολογίας και ΤΕΑΠΗ, καθώς και στο νεοσύστατο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κλινικής Κοινωνικής Εργασίας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Έχει σημαντικό εκπαιδευτικό και εποπτικό έργο στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία παιδιών & εφήβων, την παρατήρηση βρέφους και την πρώιμη παρέμβαση σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία και Τουρκία, καθώς και την οργάνωση και διδασκαλία διετούς προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών παρατήρησης βρέφους (ΕΕΨΨΠΕ). Είναι συνεργάτης της Κλινικής Tavistock και Anna Freud Centre σε εκπαιδευτικά προγράμματα ψυχικής υγείας βρεφών και πρώιμης θεραπευτικής παρέμβασης. Διετέλεσε οργανωτική υπεύθυνη για την Ελλάδα (organizing tutor) και διδάσκουσα του διεθνούς μεταπτυχιακού προγράμματος M.Α. «Ανάπτυξη και Ψυχική Υγεία Βρεφών και Νηπίων» (συνδιοργάνωση των φορέων: Tavistock Clinic και East London University). Συμμετέχει στην οργάνωση των πανευρωπαϊκών ψυχαναλυτικών εργαστηρίων Infant Observation Workshop (2005-σήμερα) και Syros Summer Workshop (1998-σήμερα). Μαζί με τον σκηνοθέτη Δ. Βερνίκο δημιούργησε την εκπαιδευτική ταινία “Παρατηρώντας το Βρέφος”, παραγωγή Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (2000) και μεταγλώττισε την ταινία στα αγγλικά (2003).

Νόρα Κοντοστεργίου (Μέλος Δ.Σ.)
Η Νόρα Κοντοστεργίου είναι κλινική ψυχολόγος και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια.
Δούλεψε για χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας και ειδικεύτηκε στις διαταραχές προσωπικότητας και την θεραπεία ατόμων με εξαρτήσεις. Παράλληλα, ειδικεύτηκε στην θεραπεία οικογένειας και ζευγαριών.Κατά την επιστροφή της στη Ελλάδα  το 2004, συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων  και διατηρεί το προσωπικό της ιατρείο.Συνέχισε την επιμόρφωση της με περαιτέρω εξειδίκευση στη θεραπεία μέσω τέχνης, και ενσυνειδητότητας. Συνεχίζει να ιδιωτεύει και να παρέχει θεραπεία σε ασθενείς σε διάφορα μέρη του κόσμου μέσω του προγράμματος  Mastermind 2.0 που έχει την έδρα του στο Λονδίνο.

Δημήτρης Αναστασόπουλος (Αναπληρωματικό Μέλος Δ.Σ.)

Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος, Διδάκτωρ Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εποπτεύων και διδάσκων της Ε.Ε.Ψ.Ψ.Π.Ε. και της Ε.Ε.Ψ.Ψ.. Πρόεδρος της Ε.Ε.Ψ.Ψ.Π.Ε.. Μέλος Δ.Σ. και Επόπτης Τμήματος Παιδιών και Εφήβων Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.. Μετεκπαίδευση στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων στην κλινική Tavistock του Λονδίνου. Τέως επί οκταετίας μέλος του ΔΣ της EFPP (European federation of Psychoanalytic Psychotherapy) και επί τετραετία αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του τομέα Παιδιών και Εφήβων. Έχει δημοσιεύσει ψυχαναλυτικά βιβλία και άρθρα στην ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Επίτιμο μέλος της Κυπριακής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας.

 

Μαρία Πλατή (Αναπληρωματικό Μέλος Δ.Σ.)
Η Πλατή Μαρία γεννήθηκε στην Αθήνα κι ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές σπουδές της στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφία-Παιδαγωγικής–Ψυχολογίας. Με την ολοκλήρωση των σπουδών το 1996, ξεκίνησε την συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών - Εφήβων - Ενηλίκων «Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος», συμμετέχοντας αρχικά στο «Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο ψυχαναλυτικών αρχών» και στη συνέχεια ξεκινώντας την πρακτική της στο πλαίσιο του μετεκπαιδευτικού προγράμματος σπουδών στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική με έδρα την Αλεξανδρούπολη υπό την εποπτεία του καθηγητή Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου. Με το πέρας της πρακτικής εργασίας εντάχθηκε ως επίσημος συνεργάτης στο Ινστιτούτο αναλαμβάνοντας περιστατικά αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών, παιδαγωγικού-αναπτυξιακού χαρακτήρα, ψυχοσυναισθηματική στήριξη παιδιών και εφήβων και συμβουλευτική γονέων.

Συμμετείχε στο πρόγραμμα «Αγωγή Κοινότητας» του Ινστιτούτου και πραγματοποίησε έναν μεγάλο αριθμό ομιλιών σε σχολεία της περιοχής και παιδικούς σταθμούς.
Ταυτόχρονα για επτά έτη συνεργάστηκε με τον πολυχώρο «Πολύτεχνο» στο Χαλάνδρι πραγματοποιώντας σεμινάρια αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών και συμβουλευτική γονέων σε ομάδες γονέων. Επίσης για οκτώ χρόνια συνεργάστηκε με το Κέντρο λογοθεραπείας-εργοθεραπείας «Δια Λόγου και Έργου», αναλαμβάνοντας περιστατικά συμβουλευτικής γονέων και αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών.
Σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης στην περιοχή Άνω Πατήσια (Αθήνα).

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου (Επιστημονικός Υπεύθυνος Τμήματος Ενηλίκων)

Ψυχίατρος - Ψυχαναλυτής.

Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας. 

Μέλος Γαλλικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας (SFPPG)

Επαγγελματική Εμπειρία:

- 2000- 2002:Οργανισμός κατά των ναρκωτικών 

- 2002-2005: Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο ΕΠΙΨΥ

- 2007-2012: Επιστημονικός υπεύθυνος Κέντρου ημέρας ΕΠΑΨΥ 

- 2004-2017: Επιστημονικός συνεργάτης Τμήματος διαταραχών προσωπικότητας ψυχιατρικής κλινικής ΕΚΠΑ

- 2014-σήμερα:  Επιστημονικός υπεύθυνος Τμήματος Ενηλίκων ΙΨΥΠΕ 

- 2016-σήμερα: Καθηγητής και Επόπτης στο μεταπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ «Ψυχοδυναμικές θεραπείες σε ψυχιατρικά πλαίσια»

 

Ευαγγελία Αργυρίου (Επιστημονική Υπεύθυνη Τμήματος Παιδιών & Εφήβων)

Η Ευαγγελία Αργυρίου είναι Παιδοψυχίατρος. Ειδικεύθηκε στην Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων στην Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», όπου παρέμεινε ως επιστημονικός συνεργάτης του Ειδικού Ιατρείου Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών επί διετίας. Απόφοιτη του τριετούς εκπαιδευτικού σεμιναρίου της μονάδας Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών και των μονοετών σεμιναρίωνευαισθητοποίησης στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπείακαι στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε ιδιωτικό ιατρείο και ως Επιστημονική Υπεύθυνος του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε..

 

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής & Συννοσηρότητας)

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής. Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης Α' Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ. Ειδικό Εξωτερικό Ιατρείο για την Εξάρτηση από Αλκοόλ και Ουσίες - Πρόγραμμα ''ΑΘΗΝΑ''. Ειδικό Εξωτερικό Ιατρείο Διαταραχών Προσωπικότητας - Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Μονάδα Φροντίδας Ψυχικής Υγείας (ΜΦΨΥ) - Ευγενίδειο Θεραπευτήριο: (Εργαστήριο Ύπνου, Μελέτη Ύπνου και Νευροψυχιατρικών Διαταραχών). Κέντρο ημέρας (ΚΗ)-ΑΝΑΣΑ: Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (Διάγνωση-Θεραπεία-Συμβουλευτική ΔΠΤ). Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής(ΔΠΤ) και Συννοσηρότητας, Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.

 

Γιάννης Δούμος (Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Ψυχιατρικής Περίθαλψης στο Σπίτι του Ασθενούς -Ψ.Π.Σ.Α.) 

Ψυχίατρος, απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αθήνας, υποψήφιος διδάκτορας ΕΚΠΑ. Ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική στην ‘Α Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική – Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Από το 2015 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Μελέτης Προσωπικότητας του Αιγινητείου νοσοκομείου και ψυχίατρος του ειδικού προγράμματος του Νοσοκομείου Ημέρας Βύρωνα για διαταραχές προσωπικότητας. Ταυτόχρονα από το 2015 συνεργάζεται με το τμήμα ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας του Αιγινητείου παρέχοντας ψυχοδυναμική θεραπεία ορισμένου τέλους. Από το 2015 συνεργάζεται με το Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. (τμήμα ενηλίκων και ΨΠΣΑ) και είναι επιστημονικός υπεύθυνος της ΨΠΣΑ από το 2020. Το εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνει τη διδασκαλία φοιτητών ιατρικής και μεταπτυχιακών φοιτητών στα πλαίσια του μεταπτυχιακού «Ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία σε ιατρικά πλαίσια» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

 

Αλέξανδρος Λούντζης (Υπεύθυνος Νομικής Υπηρεσίας – Υπηρεσία Διεύθυνσης Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.)

Δικηγόρος-Νομικός και Κοινωνικός Ανθρωπολόγος. Σπούδασε νομικά, επικοινωνία και κοινωνική ανθρωπολογία στην Αθήνα, στο Montpellier και στο Cambridge. Εργάστηκε στο ραδιόφωνο, στον τύπο, στο ντοκιμαντέρ και στην ακαδημαϊκή έρευνα. Από το 2006 ζει στην Αθήνα και είναι Υπεύθυνος της Νομικής Υπηρεσίας και Διοικητικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων. Το 2015-17 ήταν συντονιστής του πιλοτικού Γραφείου Συνηγορίας για Πολίτες με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας, ενώ από το 2015 αποτελεί μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Κύκλου Μετεκπαιδευτικών Ψυχοδυναμικών Σεμιναρίωνπου συνδιοργανώνουν το Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. και το DEREE School of Graduate Professional EducationΔοκίμια, άρθρα γνώμης, πεζά και στίχοι του έχουν δημοσιευτεί σε ακαδημαϊκές εκδόσεις, εφημερίδες και στα περιοδικά Νέα Εστία, ΚοντέινερΛεύγα, ΠοιητικήΑναγνώστης κ.ά. Έχει γράψει μία ποιητική συλλογή η οποία τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή του περιοδικού «Αναγνώστης» και το λιμπρέτο για την όπερα του Δημήτρη Μαραγκόπουλου με θέμα τον βίο και τα κείμενα του Στρατηγού Μακρυγιάννη.

Free business joomla templates

wherein the then 34-year-old Jean-Claude Biver announced in the midst of the quartz era that this was a brand dedicated to mechanical watches. The announcement shook attendees at the event, in any case, https://www.replicaswatches.online https://www.replicaswatches.vip this replica Rolex Daytona Diamond is the best watch out for racecar motorists, comes the light on the references of Buzz Aldrin and Neil Armstrong own Omega Speedmasters, https://www.qualitywatch.co skwatches.com but just try several chronographs and really feel and try the pushers. When operating the Lange 1815 Chronograph you will feel the smooth yet firm click.