ΑρχικήΤμήματα Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.Τμήμα Ενηλίκων ΑττικήςInformationDepartmentsAdult PsychotherapyΟΜΑΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Πρωινή Ζώνη νέων ενηλίκων (18-30 ετών)

ΟΜΑΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Πρωινή Ζώνη νέων ενηλίκων (18-30 ετών)

Ζώνη ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας νέων ενηλίκων (18-30 ετών) Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.

Ομαδική Θεραπεία

 


            Σε μια περίοδο που το φάσμα της ανεργίας απειλεί το σύνολο του πληθυσμού, η κρίση της ελληνικής κοινωνίας καθρεφτίζεται στους νέους ενήλικες, οι οποίοι καλούνται να επιτελέσουν τις αναγκαίες κινήσεις χειραφέτησης, εκπαίδευσης και επαγγελματικής δραστηριοποίησης σε μια σκληρή κοινωνική πραγματικότητα. Η διαπίστωση αυτής της ανάγκης οδήγησε τη διεπιστημονική ομάδα του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε στην απόφαση δημιουργίας κατά την προηγούμενη ακαδημαϊκή περίοδο 2012-2013 της πρωινής ζώνης ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας όπου οι υπηρεσίες του Ινστιτούτου προσφέρονται σε νέους με χαμηλά εισοδήματα, ανέργους και φοιτητές ηλικίας 18 έως 25 ετών έναντι του προσιτού κόστους των 25 ευρώ ανά συνεδρία. Η επιτυχία του εγχειρήματος και η μεγάλη ανταπόκριση της κοινότητας στην πρωινή ζώνη, οδήγησε στην ανανέωση της λειτουργίας της και για τη φετινή ακαδημαϊκή περίοδο και τον παράλληλο εμπλουτισμό με τη συγκρότηση κι ενός πλαισίου ομαδικής θεραπευτικής εργασίας.

            Συγκεκριμένα η ομαδική θεραπεία στα πλαίσια της ζώνης ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας νέων ενηλίκων του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. απευθύνεται σε ενήλικες 18-30 ετών, οι οποίοι επιθυμούν να διαχειριστούν ζητήματα ψυχολογικά που άπτονται των ενδοατομικών και των διαπροσωπικών τους σχέσεων. Η ομαδική διεργασία αποσκοπεί αφενός στο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν την ικανότητά τους να ανταπεξέρχονται στα καθημερινά προβλήματα της ζωής πιο αποτελεσματικά, αφετέρου στην καλύτερη δυνατή κατανόηση των συναισθηματικών δυσκολιών και τη διαχείριση του άγχους.

            Η Ομαδική Ψυχοθεραπεία, σαν μια αναλυτική κατάσταση, βασίζεται στις διεργασίες και τα αποτελέσματα που επισυμβαίνουν όταν η ίδια μικρή ομάδα ανθρώπων συναντάται τακτικά, σε καθορισμένο τόπο και χρόνο, για μακρό χρονικό διάστημα, με εκπαιδευμένους θεραπευτές και με τον στόχο να αποκτηθεί βελτίωση σε νευρωτικά συμπτώματα κι αντίληψη μιας διαφοροποιημένης σημασιοδότησης των στοιχείων της προσωπικότητας.

 

Λεπτομέρειες λειτουργίας ομαδικής θεραπείας πρωινής ζώνης Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.

 

  • Η ομαδική θεραπεία στα πλαίσια της πρωινής ζώνης θα διεξάγεται κάθε Παρασκευή μεταξύ 12:30 – 14:00μμ.       Την ομάδα θα συντονίζουν δύο εκπαιδευμένοι στην ομαδική και οικογενειακή θεραπεία θεραπευτές και ο πρώτος κύκλος θα ξεκινήσει να λειτουργεί άμεσα.
  • Η ομαδική θεραπεία στα πλαίσια της πρωινής ζώνης απευθύνεται σε νέους με χαμηλά εισοδήματα, ανέργους και φοιτητές ηλικίας 18 έως 30 ετών. Η επιλογή των μελών που θα απαρτίζουν κάθε ομάδα θα γίνει μετά από προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων, με στόχο την καλύτερη δυνατή αλληλεπίδραση των μελών και την ενημέρωση σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας της.  
  • Το κόστος της συμμετοχής στην ομαδική θεραπεία στα πλαίσια της πρωινής ζώνης ανέρχεται στα 80 ευρώ μηνιαίως για 4 έως 5 συνεδρίες αναλόγως του μηνός, εκτός από τις διαγνωστικές-διερευνητικές συνεδρίες οι οποίες έχουν το χαρακτήρα της προπαρασκευαστικής φάσης πριν την ένταξη στην ομάδα, κοστολογούνται με 40 ευρώ έκαστη και μπορεί να είναι από μια έως και τέσσερις το ανώτερο.
  • Ο αριθμός των μελών κάθε ομάδας θα κυμαίνεται από 4-5 έως 10-12 συμμετέχοντες. Το χρονικό διάστημα λειτουργίας της ομάδας θα είναι ανοιχτό και ο ρυθμός εισόδου νέων μελών θα καθορίζεται με γνώμονα τις ανάγκες της ομάδας.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα της κεντρικής μας γραμματείας στην Καλλιθέα (210-9591000, 210-9560196) και μέσω της ιστοσελίδας μας www.inpsy.gr

Free business joomla templates

wherein the then 34-year-old Jean-Claude Biver announced in the midst of the quartz era that this was a brand dedicated to mechanical watches. The announcement shook attendees at the event, in any case, https://www.replicaswatches.online https://www.replicaswatches.vip this replica Rolex Daytona Diamond is the best watch out for racecar motorists, comes the light on the references of Buzz Aldrin and Neil Armstrong own Omega Speedmasters, https://www.qualitywatch.co skwatches.com but just try several chronographs and really feel and try the pushers. When operating the Lange 1815 Chronograph you will feel the smooth yet firm click.