ΑρχικήΤμήματα Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.Τμήμα Ενηλίκων ΑττικήςInformationDepartmentsAdult PsychotherapyΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.

 

Η εύρυθμη αναπνοή, η χαλάρωση, η σωστή χρήση της φωνής, η καθαρή ομιλία, η ροή, ο οργανωμένος λόγος, δεν είναι μόνο ευδιάκριτα χαρακτηριστικά κάθε ατόμου, είναι ταυτόχρονα σημαντικά εργαλεία τα οποία μπορούν να καθορίσουν την ποιότητα και την ικανοποίηση που αντλούμε τόσο στον εργασιακό μας χώρο όσο και στην προσωπική μας ζωή. Ιδίως στις σημερινές αγχογόνες και απαιτητικές κοινωνίες, η λογοθεραπεία μπορεί να προσφέρει ανακούφιση σε μια σημαντική μερίδα πασχόντων καθώς και λύσεις σε πολλές επαγγελματικές ομάδες που βασίζονται στη χρήση του φωνητικού τους εργαλείου.

 

image1

 

Παρά τις ελλείψεις και τις πραγματικές δυσκολίες της ελληνικής κοινωνίας, οι λογοθεραπευτικές υπηρεσίες για παιδία και εφήβους έχουν αναπτυχθεί και εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας (βλέπε σχετικά Διαταραχές στο λόγο και την επικοινωνία και ο ρόλος τους στη συμπεριφορά του παιδιού και του εφήβου). Ωστόσο, η λογοθεραπεία των ενηλίκων παραμένει και σήμερα μια «αφανής υπηρεσία» την οποία είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης είτε λόγω ελλιπούς εξειδίκευσης, στερούνται οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που τη χρειάζονται.

Στο Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. δημιουργούμε ένα διακριτό πλαίσιο λογοθεραπευτικής παρέμβασης και θεραπείας ενηλίκων για την αντιμετώπιση μεγάλου φάσματος συμπτωμάτων, όπως:

  • Δυσκολίες στον προφορικό λόγο και στον γραπτό λόγο (ομιλία, άρθρωση, φωνολογία, γραμματική – σύνταξη, ανωριμότητα στην κατάκτηση του λόγου και της ομιλίας, δυσλεξία)
  • Προβλήματα μνήμης
  • Προβλήματα μάσησης και κατάποσης
  • Διαταραχές που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια ανάρρωσης από εγκεφαλικό επεισόδιο, κρανιοεγκεφαλική κάκωση, λαρυγγεκτομή όπως αφασία, δυσαρθρία, επίκτητο τραυλισμό, απραξία, δυσφαγία, διαταραχές της φωνής

Οι βασικές δραστηριότητες του πλαισίου θα είναι οι εξής:

  • Αξιολόγηση και αποκατάσταση διαταραχών λόγου και επικοινωνίας
  • Εξειδικευμένη θεραπεία διαταραχών φωνής και ασθενειών των φωνητικών χορδών
  • Πρόληψη των διαταραχών φωνής για επαγγελματίες (εκπαιδευτικοί, ξεναγοί, δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, ηθοποιοί κ.τ.λ.)
  • Αντιμετώπιση τραυλισμού σε ενήλικες
  • Συνδρομή στην αποκατάσταση νευρολογικών παθήσεων (εγκεφαλικό επεισόδιο, σκλήρυνση κατά πλάκας, Parkinson, Alzheimer κ.τ.λ.)
  • Αντιμετώπιση δυσφαγίας και δυσκαταποσίας

Το λογοθεραπευτικό πλαίσιο ενηλίκων του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε., εμπλουτισμένο με το ψυχαναλυτικό πρίσμα, και αξιοποιώντας την εικοσαετή διεπιστημονική εμπειρία του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων αποσκοπεί στην ακριβή διάγνωση κάθε διαταραχής, στη λεπτομερή αναγνώριση των επιπτώσεων, που επιφέρουν οι διαταραχές του λόγου στις καθημερινές δραστηριότητες των πασχόντων και στη βέλτιστη θεραπευτική παρέμβαση βάση των εξατομικευμένων αναγκών καθενός

 

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η senior Λογοθεραπεύτρια και εν ενεργεία πρόεδρος του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. Δρ. Αθηνά Φραγκούλη (Λογοπεδικός Ph.D., LRCSLT)

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το νέο πρόγραμμα Λογοθεραπείας Ενηλίκων του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στα μέσα Ιανουαρίου του 2015 και θα λειτουργεί στο χώρο του Τμήματος Ενηλίκων του Ινστιτούτου, οδός Εσπερίδων 85 στην Καλλιθέα (βλ. χάρτη). Τα πρώτα διαγνωστικά ραντεβού των ενδιαφερομένων, θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη γραμματεία του Τμήματος Ενηλίκων του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. (τηλ. 210-9591000, 210-9560196).

 

Free business joomla templates

wherein the then 34-year-old Jean-Claude Biver announced in the midst of the quartz era that this was a brand dedicated to mechanical watches. The announcement shook attendees at the event, in any case, https://www.replicaswatches.online https://www.replicaswatches.vip this replica Rolex Daytona Diamond is the best watch out for racecar motorists, comes the light on the references of Buzz Aldrin and Neil Armstrong own Omega Speedmasters, https://www.qualitywatch.co skwatches.com but just try several chronographs and really feel and try the pushers. When operating the Lange 1815 Chronograph you will feel the smooth yet firm click.